Antena 3 CNN Actualitate Decizie bizară luate de autorităţile turce. De ce plăcuţele de înmatriculare care conţin literele FG au fost interzise

Decizie bizară luate de autorităţile turce. De ce plăcuţele de înmatriculare care conţin literele FG au fost interzise

Decizie bizară luate de autorităţile turce. De ce plăcuţele de înmatriculare care conţin literele FG au fost interzise
25 Aug 2016   •   11:35

După ce a eşuat lovitura de stat din Turcia, guvernul de la Ankara a început rapid să ia o serie de măsuri extrem de dure împotriva celor care sunt bănuiţi că au fost implicaţi în tentativă, scrie cancan.ro.

Însă, una dintre măsurile recente pare cel puţin bizară. Autorităţile turce au decis să interzică toate plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor care conţin literele FG, deoarece aceste sunt iniţialele numelu imamului Fethullah Gulen, care este acuzat de guvernul de la Ankara de instigare la lovitura de stat eşuată din luna iulie.

Combinaţia dintre aceste două litere a fost pusă în circulaţie în 2014 de către Poliţia turcă. Potrivit publicaţiei Hürriyet, autorităţile iau în considerare să investigheze identitatea proprietarilor şi legăturile acestora cu "FETO", acronim creat pentru a desemna mişcarea Gülen.

Justiţia a decis deja să imobilizeze vehicule, care au plăcuţe de înmatriculare care conţin această combinaţie de litere, conform adevărul.ro.

 

×
Subiecte în articol: Fethullah Gulen turcia puci
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close