Antena 3 CNN Actualitate Decizie definitivă: Cornel Penescu rămâne în arest

Decizie definitivă: Cornel Penescu rămâne în arest

Decizie definitivă: Cornel Penescu rămâne în arest
Sursa foto: Cornel Penescu
22 Aug 2009   •   14:10

Cornel Penescu rămâne în arest. Curtea de Apel Piteşti a admis recursul procurorilor la decizia de punere în libertate în cazul finanţatorului echipei FC Arge, al fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin şi al fostului director general al magazinelor Pic, Liviu Făcăleaţă. Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă şi presupune prelungirea mandatelor de arestare preventivă a celor trei inculpaţi cu încă 60 de zile.

Penescu şi Făcăleaţă se află de aproximativ cinci luni în arest. Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.

Cel de-al treilea acuzat din acest dosar, Cristian Libertatu, a fost eliberat la sfârşitul lunii iulie. Libertatu nu poate purta armă şi va trebui să aştepte finalizarea cercetărilor pentru a vedea dacă-şi poate relua funcţia de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Libertatu este primul eliberat din lotul de patru persoane arestate în dosarul Penescu. De asemenea, este singurul funcţionar public din cele patru persoane reţinute în acest dosar.

În dosarul corupţiei din arbitraj, Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Cornel Penescu arest
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close