Antena 3 CNN Actualitate Decizie definitivă în instanţă privind arborarea steagului secuiesc

Decizie definitivă în instanţă privind arborarea steagului secuiesc

Decizie definitivă în instanţă privind arborarea steagului secuiesc
Sursa foto: Foto: Adrian Popescu/Gândul
06 Iun 2016   •   23:12

Curtea de Apel Brașov a respins, joi, cererea de revizuire formulată de primarul municipiului Târgu Secuiesc împotriva deciziei prin care i-a fost respins recursul împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care acesta a fost obligat să dea jos cele două steaguri secuiești arborate în fața fostei cazărmi militare din localitate în prezența vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt și consulului Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal, scrie pe blogul său jurnalistul Dan Tanasă.

În luna octombrie 2015 Tribunalul Covasna a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, să îndepărteze cele două steaguri secuiești de mari dimensiuni arborate în fața unei fostei cazărmi militare din localitate.

Primarul a formulat recurs care a fost respins de către Curtea de Apel Brașov în luna februarie 2016 (detalii aici). Primarul a formulat și calea extraordinară de atac (revizuirea) care a fost de asemenea respinsă de instanță. Sentința Tribunalului Covasna a rămas astfel definitivă și irevocabilă și nu mai poate fi atacată în niciun fel. Bokor este obligat acum să îndepărteze imediat cele două steaguri secuiești de vreme ce sentința Tribunalului Covasna a rămas definitivă la data de 24 martie iar Bokor avea termen 30 de zile să o pună în executare.

În data de 26 iulie 2014 autoritățile locale din municipiul Târgu Secuiesc au arborat două steaguri secuiești de mari dimensiuni în fața unei fostei cazărmi militare din localitate.

Mai mult, pe dantanasa.ro.

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close