Antena 3 CNN Actualitate Decizie fără precedent luată de IKEA România. Sunt vizate toate produsele din plastic de unică folosință

Decizie fără precedent luată de IKEA România. Sunt vizate toate produsele din plastic de unică folosință

IKEA a anunțat că a scos de la vânzare produsele din plastic de unică folosință, pentru a contribui astfel la protejarea mediului.

Decizie fără precedent luată de IKEA România. Sunt vizate toate produsele din plastic de unică folosință
13 Feb 2020   •   13:47

”Avem ambiția ca, până în 2030, tot plasticul din produsele IKEA să provină din materiale regenerabile sau reciclate. Aceasta este o parte importantă a strategiei noastre de sustenabilitate, People and Planet Positive. Din acest motiv, am eliminat plasticul de unică folosință atât din gama de produse pentru casă, cât și din restaurantele, cafenelele și bistrourile noastre. Este unul dintre numeroasele noastre demersuri pentru reducerea poluării cu plastic din obiecte de unică folosință”, se arată într-un comunicat oficial al retailerului de mobilă.

Potrivit anunțului, au fost eliminate și produsele din plastic de unică folosință folosite în scopul servirii în restaurantele și bistrourile IKEA, cum ar fi paiele, paharele, tacâmurile, farfuriile și agitatoarele pentru băuturi.

„Eliminarea plasticului de unică folosință din produsele noastre de pentru casă și din restaurantele, cafenelele și bistrourile noastre este un pas important pentru a ajuta clienții și compania noastră să contribuie la o lume fără deșeuri”, a anunțat Aldo Lele, Manager Sustenabilitate IKEA SEE.

Clienții IKEA România pot opta pentru alternative ecologice care înlocuiesc majoritatea produselor din plastic de unică folosință. În locul paielor din plastic, aceștia pot cumpăra paiele de bambus OKUVLIG și paiele FÖRNYANDE, realizate din trei straturi de hârtie laminată tare pentru a-și menține forma. De asemenea, în loc de sacoșe frigorifice din plastic de unică folosință, există opțiunea mai sustenabilă - pungile refolosibile din plastic cu fermoar.


 

×
Subiecte în articol: ikea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close