Antena 3 CNN Actualitate Decizie finală în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu. Apărarea a cerut încetarea procesului penal

Decizie finală în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu. Apărarea a cerut încetarea procesului penal

Zi decisivă pentru Ioana Băsescu și Elena Udrea. Astăzi este termen final în procesul privind finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009.

Decizie finală în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu. Apărarea a cerut încetarea procesului penal
Sursa foto: Getty Images | Chris Ryan
de Ştefan Petrică    |    16 Feb 2023   •   11:44

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, va avea loc ultimul termen în dosarul privind finanțarea campaniei prezidențiale a fostului președinte Traian Băsescu din anul 2009.

Potrivit procurorilor DNA, pentru finanțarea campaniei prezidențiale au fost strânși bani proveniți din infracțiuni de corupție, din delapidare și evaziune fiscală, care ulterior au fost folosiți pentru plata unor servicii prestate în campanie.

Procesul se află în acest moment în faza de apel și astfel că Elena Udrea a fost condamnată în prima instanță la opt ani de închisoare, în timp ce Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată și ea în acest dosar, la cinci ani de închisoare.

Avocații apărării cer însă încetarea procesului penal și invocă prescripția cu detalii despre ce urmează să se întâmple.

Citește și: Pedepse mai mari cu închisoarea pentru deținerea și vânzarea de droguri. Noua lege a fost aprobată

Ioana Băsescu a fost prezentă la aproape toate termenele acestui dosar și ar putea să vină și astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În schimb, în privința Elenei Udrea, ea se află acum la Penitenciarul Târgşor, unde execută deja o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute". Aceasta ar putea să participe prin videoconferință, fie ar putea să fie adusă de polițiștii penitenciarului.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close