Antena 3 CNN Actualitate Decizie în cazul lui Patrick Ekeng: Medicul de pe ambulanță, condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare

Decizie în cazul lui Patrick Ekeng: Medicul de pe ambulanță, condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel București l-a condamnat pe medicul de pe ambulanță, care l-a preluat pe fotbalistul Patrick Ekeng de pe teren, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Decizie în cazul lui Patrick Ekeng: Medicul de pe ambulanță, condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Feb 2021   •   13:45

Elena Mihaiela Duţă, medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe fotbalistul Patrick Ekeng, după ce acesta s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Dinamo-Viitorul, a fost condamnată, luni, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă. 

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București.

Patrick Ekeng a murit la doar 26 de ani

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3). 

Fotbalistul intrat pe teren în minutul 70 s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului, a fost dus la spital, dar după aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.

Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu. 

”Nu s-au efectuat niciun fel de manevre care s-ar fi impus pentru a salva viaţa pacientului”

Conform expertizei oficiale, nu s-au efectuat manevrele care s-ar fi impus pentru salvarea vieţii camerunezului.

“Expertiza este gata. În momentul de faţă sunt probe care să impună o trimitere în judecată a singurei persoane care este inculpată în dosar, adică doctoriţa care era în seara respectivă pe ambulanţă. Conform expertizei oficiale, nu s-au efectuat niciun fel de manevre care s-ar fi impus pentru a salva viaţa pacientului. Cazul va ajunge la Judecătoria Sectorului 2. Doctoriţa va fi acuzată de ucidere din culpă. Sfatul meu ca avocat pentru ei va fi să ceară daune morale. Nu ne-am gândit la o sumă. Vom vedea la momentul oportun, mai este suficient timp”, declara avocatul fraţilor şi mamei lui Patrick Ekeng, în 2018.

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng medic
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close