Antena 3 CNN Actualitate Decizie de ultimă oră pentru pensionari! Pensiile vor crește din nou anul acesta, doar pentru o parte din ei

Decizie de ultimă oră pentru pensionari! Pensiile vor crește din nou anul acesta, doar pentru o parte din ei

Potrivit unor surse, Comisia Europeană a fost de acord ca doar pensiile mici să crească din nou în acest an. Decizia vine după negocieri dure între Ministrul Muncii și reprezentanții Comisiei Europene.

Decizie de ultimă oră pentru pensionari! Pensiile vor crește din nou anul acesta, doar pentru o parte din ei
Sursa foto: Christopher Furlong/Getty Images
14 Feb 2022   •   09:21

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene pe subiectul creșterii pensiilor. 

Din primele informații se pare că cei de la Comisia Europeană au fost de acord cu creșterea pensiilor mici, însă varianta ministrului Muncii ar fi alta, potrivit unor surse guvernamentale, și anume să fie majorate toate pensiile pe bază de contributivitate, nu doar cele mici. 

În urmă cu ceva timp, în țara noastră a existat un blocaj în ceea ce privește creșterea pensiilor, pentru că fostul ministru Cristian Ghinea și fostul cabinet au negociat ca procentul din PIB alocat pentru pensii să rămână blocat la 9,4%. Aici a apărut cea mai mare problemă atunci când cei de la PSD au venit la guvernare, deoarece aceștia își doresc o creștere mai mare a pensiilor. 

În urma discuțiilor cu Cristian Ghinea și cu Guvernul de la acea vreme, reprezentanții Comisiei Europene au stabilit un procent de 9,4%, procent care include toate pensiile, atât cele ale militarilor, pensiile de serviciu și restul pensiilor speciale. 

Așadar, în acest moment, Guvernul este forțat, din cauza scumpirilor din ultima vreme, să majoreze pensiile, însă acest lucru nu este posibil, dat fiind faptul că suntem blocați în jurul acelui procent de 9,4%. 

S-a discutat la un moment dat și despre renegocierea PNRR, însă premierul Ciucă și reprezentanții Guvernului au declarat în acest context că PNRR nu poate fi renegociat mai devreme de anul 2023.

×
Subiecte în articol: pensii Comisia Europeana
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close