Antena 3 CNN Actualitate Zboruri Boeing interzise în România. Decizie radicală la nivelul UE după prăbuşirea unui avion în Etiopia

Zboruri Boeing interzise în România. Decizie radicală la nivelul UE după prăbuşirea unui avion în Etiopia

Zboruri Boeing interzise în România. Decizie radicală la nivelul UE după prăbuşirea unui avion în Etiopia
12 Mar 2019   •   20:41

Decizie radicală în Europa. Uniunea Europeană a suspendat toate operaţiunile cu aeonovae Boeing 737 Max pe teritoriul Uniunii Europene.

Este o decizie radicală luată după prăbuşirea unui avion de acest tip al companiei Ethiopian Airlines.Toţi cei 157 de persoane care se aflau la bord au murit.

Într-un comunicat emis de EASA se menţionează că această ''măsură de precauţie'' se aplică de marţi începând cu ora 19:00 GMT şi vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date până în prezent în exploatare, respectiv MAX 8 şi MAX 9.

Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

Regatul Unit a fost prima ţară europeană care s-a alăturat marţi unui număr tot mai mare de state care au suspendat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX, după ce un avion de acest tip aparţinând companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică, cu 157 de persoane la bord.

Apoi, ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a declarat că spaţiul aerian al Germaniei a fost închis pentru aeronave Boeing 737 MAX.

Franţa a decis de asemenea să interzică accesul avioanelor Boeing 737 MAX în spaţiul său aerian, a anunţat Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC).

"Având în vedere circumstanţele accidentului din Etiopia, autorităţile franceze au luat decizia, ca măsură de precauţie, de a interzice orice zbor comercial efectuat cu un Boeing 737 MAX către, de pe sau peste teritoriul francez", a anunţat DGAC într-un comunicat.

Autoritatea Aviatică Irlandeză (IAA) a anunţat la rândul ei suspendarea temporară a zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX în spaţiul aerian irlandez după accidentul mortal din Etiopia.

×
Subiecte în articol: avioane Europa Punctul de întâlnire
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close