Antena 3 CNN Actualitate Decizie radicală! Ministrul Finanţelor: Toate cheltuielile celor 13.700 de instituţii ale statului vor fi publice

Decizie radicală! Ministrul Finanţelor: Toate cheltuielile celor 13.700 de instituţii ale statului vor fi publice

Decizie radicală! Ministrul Finanţelor: Toate cheltuielile celor 13.700 de instituţii ale statului vor fi publice
13 Iul 2016   •   18:46

Toate cele 13.700 de instituţii publice înregistrate pe platforma de transparenţă bugetară a Ministerului Finanţelor vor utiliza până în data de 15 august sistemul de declarare a execuţiilor bugetare, a declarat miercuri Anca Dragu, ministrul Finanţelor.

Oficialul a anunţat în aprilie că a introdus pe platforma de transparenţă bugetară fişele celor peste 13.700 de instituţii publice care se regăsesc în baza de date, scrie Adevărul.

Astfel, utilizatorii au la dispoziţie informaţii precum denumirea completă, codul de identificare fiscală, trezoreria unde are deschise conturile fiecare instituţie, adresa de corespondenţă sau tipul de activitate.

Platforma transparenta-bugetara.ro include date pentru instituţii de la grădiniţe până la ministere sau camere ale Parlamentului. Acestea pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, precum tableta sau telefoanele inteligente.

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close