Antena 3 CNN Actualitate Decizie în scandalul gunoaielor: Clotilde Armand va putea rezilia în instanță contractul cu Romprest

Decizie în scandalul gunoaielor: Clotilde Armand va putea rezilia în instanță contractul cu Romprest

Clotilde Armand a primit împuternicire să rezilieze în instanță contractul cu Romprest. Decizia a fost luată cu 17 voturi pentru și 9 abțineri. Primarul Sectorului 1 va trebui să respecte condițiile contractului cu Romprest pana la o decizie definitivă a instanței.

Decizie în scandalul gunoaielor: Clotilde Armand va putea rezilia în instanță contractul cu Romprest
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Iul 2021   •   16:40

În decizie se arată că dacă vor exista clauze și prevederi care vor impune primăriei anumite despăgubiri, acestea vor fi plătite exclusiv de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

”Primarul Sectorului 1 al Municipiului București va respecta Contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1 al Municipiului București nr. J077/S/30.06.2008 încheiat cu Compania Romprest Service SA până la pronunțarea unei hotărâri definitive prin care se va dispune rezilierea contractului și va informa, periodic, la fiecare 30 de zile, în scris, sub forma unui raport, Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București cu privire la conținutul tuturor actelor întocmite în derularea procesului de reziliere a Contractului J077/S/30.06.2008.

Orice prejudiciu care ar putea să apară, din cauza nerespectării prevederilor Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1 al Municipiului București nr. J077/S/30.06.2008 și a legislației în vigoare, cade exclusiv în sarcina Primarului Sectorului 1 al Municipiului București și a Aparatului de specialitate al Primarului”, se arată în decizie.

Clotilde Armand a anunțat, pe pagina personală de Facebook, ”o mare victorie”:

”Dincolo de linșaje mediatice, dincolo de jignirile și calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD și PNL nu s-au prezentat la ședința de consiliu și au făcut front comun pentru compania care șantajează autoritatea locală și cetățenii din București, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarul Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. De astăzi primarul poate solicita Justiției rezilierea contractului cu Romprest. Asta înseamnă să nu renunți. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toți primarii dinaintea mea.”

 

.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand Romprest gunoaie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close