Antena 3 CNN Actualitate Decizie-șoc luată de sute de profesori din întreaga țară! O nouă criză lovește dur învățământul românesc

Decizie-șoc luată de sute de profesori din întreaga țară! O nouă criză lovește dur învățământul românesc

O nouă criză apare chiar înainte de deschiderea școlilor. Sute de profesori, mai ales din rândul celor cu experiență, spun că nu se vor întoarce la cursuri și susțin că vor să se pensioneze.Totul din cauza temerii că se vor infecta cu noul coronavirus. Totodată sunt mulți directori de școli care vor să se retragă din funcție din același motiv.

Decizie-șoc luată de sute de profesori din întreaga țară! O nouă criză lovește dur învățământul românesc
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    11 Sep 2020   •   12:26

Profesorii și directorii școlilor spun că sunt nemulțumiți din cauza faptului că nu au fost anunțați cum vor începe școlile și la rândul lor, nu știu ce să le spună părinților. Din cauza presiunii de la începutul acestui an școlar, mulți au hotărât deja să renunțe. 

Este vorba despre cei care au atins deja vârsta de pensionare și continuau să predea, însă, în condițiile actuale, pericolul de a se infecta cu noul coronavirus i-a făcut pe mulți să ia o astfel de decizie. 

De exemplu, doar de la școala 280 din sectorul 5 al Capitalei, ar fi deja 6 profesori, dintre care unul ocupă chiar funcția de director, care sunt pregătiți fie să își dea demisia, fie să își depună dosarul de pensionare. 

Monica Anisie, încolțită de părinți în parcare. Reacția ministrului la întrebările acestora

Pe de altă parte, părinții sunt nemulțumiți de faptul că nu primesc informații cu privire la reînceperea școlii. Câțiva dintre aceștia au încolțit-o pe Monica Anisie chiar în parcare, după ce aceasta a participat la o emisiune televizată. 

Părinte: Ce putem să facem? Să ținem copiii închiși în casă?

Monica Anisie: Nu îi ținem în casă. Din contră! Noi vrem să meargă la școală!

Părinte: Din punctul meu de vedere ca părinte și reacția Primăriei și a școlilor a venit foarte târziu. 

Monica Anisie: Nu este adevărat!

Părinte: Nu este adevărat nimic! În ultima săptămâna se cumpără laptop. 

Monica Anisie: Doamnă, ce ați zice de o altă situație care s-a întâmplat în alt stat, cu o seară înainte părinții au fost anunțați ”de mâine nu mai aduceți copiii la școală”. Dimineața ministrul ieșind și anunțând că mâine începe școala și seara toți părinții din statul respectiv au primit mesajul că amânăm începerea școlii. 

În fiecare an, în fiecare unitate de învâțământ se stabilește un orar. Când vine partea aceasta de iarnă, are un program de iarnă. Ce se întâmplă, se micșorează ora. Deci are unitatea de învățământ libertatea toată de a micșora orele.

×
Subiecte în articol: profesori demisie
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close