Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu și deciziile de ultimă oră despre salariile românilor

Lia Olguța Vasilescu și deciziile de ultimă oră despre salariile românilor

Lia Olguța Vasilescu și deciziile de ultimă oră despre salariile românilor
31 Aug 2017   •   14:27

Lia Olguța Vasilescu a venit cu noi precizări despre salariile românilor. Ministrul Muncii a vorbit și despre contribuțiile care vor trece pe angajat.

„A fost și o discuție inclusiv dacă vor trece contribuțiile pe angajat, au fost și ei de acord că este cea mai bună variantă să treacă aceste contribuții pe angajat, pentru că le crește pensia automat. Sunt situații, nu e cazul la stat, dar sunt unii angajați care nu pot să beneficieze, din păcate, de drepturi de pensie sau asigurări medicale pentru că firmele la care sunt angajați nu plătesc aceste contribuții în numele lor”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul a vorbit și despre salariile din sănătate și educație. „În ceea ce privește această salarizare, de la 1 ianuarie vor crește toate salariile pe brut cu 25%. În ceea ce privește educația și sănătatea, din martie vor mai avea creșteri, la educație încă 20%, iar sănătatea urcă direct în grila până în 2022. Ei vor avea salariile din start foarte mari, la care ceilalți bugetari se vor opri în 2022, dar am considerat că sănătatea este o prioritate în primul rând pentru a opri exodul medicilor și al asistentelor pentru că deja avem probleme foarte mari”, a declarat ministrul Muncii.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii legea salarizarii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Factura electronică devine obligatorie pentru toți comercianții
x close