Antena 3 CNN Actualitate Decizii de ultimă oră în Guvern. Declaraţia făcută de Viorica Dăncilă

Decizii de ultimă oră în Guvern. Declaraţia făcută de Viorica Dăncilă

Decizii de ultimă oră în Guvern. Declaraţia făcută de Viorica Dăncilă
Sursa foto: Foto: gov.ro
18 Apr 2019   •   15:00

România a înregistrat, în primele 2 luni, un nivel record al investiţiilor străine directe, depăşind un miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică, a declarat, joi, în deschiderea şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă. 

„Aş dori să punctez câteva date care dovedesc că economia României se află pe un trend ascendent şi va continua ritmul de creştere. Ţara noastră a înregistrat în primele 2 luni un nivel record al investiţiilor străine directe, depăşind un miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică. Este o creştere cu peste 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, care arată încrederea investitorilor străini în mediul de afaceri din România. De asemenea, exportul de servicii din această perioadă s-a majorat cu aproape 600 de milioane de euro, respectiv cu 17,5% ceea ce înseamnă un surplus comercial de 1,3 miliarde de euro”, a precizat Viorica Dăncilă.

„Adoptăm hotărârile de Guvern privind reaprobarea indicatorilor tehnico- economici pentru autostrada Lugoj-Deva și pentru drumul național care face legătura între Câmpul lui Neag și Valea Cernei din județul Gorj”, a adăugat premierul.

„Ne preocupă şi dezvoltarea infrastructurii în educaţie, domeniu prioritar în guvernarea PSD-ALDE. Programul 'Investim în copii, investim în viitor' prin care vom susţine construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv intră în linie dreaptă. Adoptăm în această şedinţă schema de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu începerea finanţării din acest an", a declarat Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern. 
Sprijinul va consta, atât în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile, cât şi în garantarea creditelor de către stat în procent de maximum 50%. Este un proiect complex cu beneficii economice, dar şi sociale, pentru că vom crea condiţii, astfel încât să încurajăm accesul copiilor în grădiniţe concomitent cu practicarea sportului”, a conchis premierul.

×
Subiecte în articol: decizii guvern sedinta Dancila
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close