Antena 3 CNN Actualitate Declarația care ar putea schimba tot. Singura cerere cu care ar putea veni Viorica Dăncilă la CCR împotriva lui Klaus Iohannis

Declarația care ar putea schimba tot. Singura cerere cu care ar putea veni Viorica Dăncilă la CCR împotriva lui Klaus Iohannis

Declarația care ar putea schimba tot. Singura cerere cu care ar putea veni Viorica Dăncilă la CCR împotriva lui Klaus Iohannis
01 Sep 2019   •   17:13

PSD e gata să ducă războiul cu Klaus Iohannis la tribunal pe tema acuzațiilor de corupție formulate de șeful statului la adresa Guvernului, susțin surse social-democrate citate de Antena 3. Decizia ar fi fost luată în ședința CEx al PSD desfășurată la Mamaia.

Mai mult, pesediștii sunt gata să sesize Curtea Constituțională dacă Iohannis va refuze numirea interimarilor la ministerele vacante prin demisia miniștrilor ALDE. 

Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR, susține că Viorica Dăncila ar putea veni la CCR doar cu o cerere de conflict juridic de natură constituțională.

”Nu știu care ar fi obiectul la CCR. Ar putea să fie doar o cerere de conflict juridic de natură constituțională, numai că nu prea există în cazul de față. Iar cu privire la plângerea penală reamintesc că președintele are imuniate totală, iresponsabilă spunem noi.

Poate merge la CCR cu o cerere de conflict, Curtea a soluținat un conflict identic când s-au refuzat alți miniștrii. Curtea a spus să îi numească deîndată  și așa a fost.

Soluția ar fi fost suspendarea președintelui atunci când greșea”, a spus Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close