Antena 3 CNN Actualitate Declaraţie importantă a preşedintelui american. "SCHIMBĂRILE CLIMATICE sunt o REALITATE"

Declaraţie importantă a preşedintelui american. "SCHIMBĂRILE CLIMATICE sunt o REALITATE"

Declaraţie importantă a preşedintelui american. "SCHIMBĂRILE CLIMATICE sunt o REALITATE"
Sursa foto: Foto: Stefan Hendricks, Alfred Wegener Institute
03 Feb 2014   •   09:52

Oamenii de ştiinţă au aplaudat declaraţia despre schimbările climatice pe care preşedintele american Barack Obama a făcut-o recent într-un discurs oficial.

„Schimbările climatice sunt o realitate”, a spus liderul SUA. Recunoaşterea acestui fenomen de către un lider mondial este importantă, spun cercetătorii, întrucât ar putea conduce la implementarea unor măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon, responsabile pentru acest fenomen.

Cu toate că oamenii de ştiinţă au ajuns în unanimitate la concluzia că activităţile industriale ale oamenilor conduc la încălzirea climei, 23 % dintre americani sunt încă sceptici cu privire la schimbările climatice, arată un studiu efectuat de Universitatea Yale.

Comisia Interguvernamentală pentru Schimbările Climatice a arătat în cel mai recent raport al său că oamenii sunt direct responsabili pentru modificările climei, arată Live Science.

"Schimbările climatice continuă să aibă loc şi sunt provocate de activităţile umane. Nu există dubiu în această privinţă. Până când vom ajunge însă să convingem pe toată lumea de acest lucru, va fi prea târziu să mai putem lua măsuri”, a declarat Kevin Trenberth, cercetător al Centrului Naţional de Cercetări Atmosferice.



×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close