Antena 3 CNN Actualitate Prima declarație a medicului trimis de OMS în România să ajute la rezolvarea crizei sanitare: ”Trebuie să se implice toată lumea”

Prima declarație a medicului trimis de OMS în România să ajute la rezolvarea crizei sanitare: ”Trebuie să se implice toată lumea”

Experta trimisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în România pentru a asista guvernul în criza sanitară a ajuns astăzi în România. Heather Papowitz a cerut implicare din partea autorităților și cetățenilor.

Prima declarație a medicului trimis de OMS în România să ajute la rezolvarea crizei sanitare: ”Trebuie să se implice toată lumea”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    19 Oct 2021   •   12:57

„Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autorităților din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni.”, a transmis expertul OMS.

OMS va ajuta România cu expertiză, dar și cu echipament. 34.000 de teste rapide și aproape 200 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite în țară.

Alături de expertul OMS s-a aflat la declarații și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„România are o colaborare foarte apropiată cu OMS, iar în ceea ce privește managementul pandemiei, această colaborare a fost implementată încă din primele momente. (...) Această vizită vine în sprijinul situației din România. (...) Face parte din protocolul standard al OMS ca atunci când într-o anumită țară apare o situație de criză sanitară, să își intensifice prezența și sprijinul pe care îl acordă respectivului stat.”, a declarat Andrei Baciu.

Heather Papowitz a transmis care sunt prioritățile vizitei sale în România:

„Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară. O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate”, tranmsite dr. Papowitz, într-un comunicat de presă.

„Dr. Heather Papowitz se va întâlni cu omologii naționali și va face evaluări pe teren pentru înțelegerea crizei COVID-19. Dr. Papowitz va colabora cu autoritățile naționale de sănătate pentru a identifica prioritățile cheie și acțiunile imediate care trebuie întreprinse.”, se arată în comunicatul de presă al OMS.

Spălarea mâinilor, distanțarea fizică, ventilarea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție sunt măsuri de combatere a epidemiei care trebuie respectate, în paralel cu vaccinarea, mai transmit experții OMS în comunicat.

×
Subiecte în articol: OMS România expert COVID-19
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close