Antena 3 CNN Actualitate Declaraţie ŞOCANTĂ a vicepremierului Ungariei. Acesta a cerut din nou AUTONOMIA pentru maghiarii din Transilvania

Declaraţie ŞOCANTĂ a vicepremierului Ungariei. Acesta a cerut din nou AUTONOMIA pentru maghiarii din Transilvania

Declaraţie ŞOCANTĂ a vicepremierului Ungariei. Acesta a cerut din nou AUTONOMIA pentru maghiarii din Transilvania
de O.P.    |    02 Feb 2015   •   06:57

Vicepremierul Ungariei cere din nou autonomia pentru maghiarii din Transilvania. Acesta spune că, fără autonomie, etnicii maghiari sunt catalogaţi drept cetăţeni de rangul doi în Uniunea Europeană. Declaraţiile au fost făcute de oficialul maghiar la Cluj-Napoca.

"Să conştientizăm, în rândul maghiarilor din Transilvania, maghiarilor de peste tot, şi al românilor din România, că, în acest caz, comunitatea maghiară din România nu a revendicat niciodată nimic ce nu este acceptat în altă parte a UE. Prietenii români să înţeleagă că, dacă ar accepta că în Europa există un drept care-l revendică această comunitate, forma de autonomie care este justificată într-o parte a Europei nu este justificată în România, atunci se acceptă că dumneavoastră sunteţi cetăţeni de rangul al doilea, dar nu suntem mai prejos de nimeni altcineva, nu suntem cetăţeni de rangul doi. Nu putem accepta că dacă există drepturi recunoscute undeva în UE, dacă există forme de autonomie acceptate în diverse ţări acele drepturi şi acele forme nu pot fi revendicate şi date comunităţii maghiare din Transilvania", a declarat Semjen Zsolt.

×
Subiecte în articol: unguri autonomie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close