Antena 3 CNN Actualitate Primele declaraţii ale lui Dacian Cioloş în calitate de premier desemnat

Primele declaraţii ale lui Dacian Cioloş în calitate de premier desemnat

Primele declaraţii ale lui Dacian Cioloş în calitate de premier desemnat
10 Noi 2015   •   17:12
Dacian Cioloș este noul premier desemnat al României. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, la finalul consultărilor cu partidele politice și societatea civilă.

Cioloş a sosit la Guven la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a prezentat la Palatul Cotroceni drept premier desemnat. 

Dacian Cioloş a declarat că intenţionează să deschidă administraţia guvernamentală spre societate şi să lucreze îndeaproape cu grupurile politice din Parlament pentru "a progresa împreună" pe proiectele ce vor fi propuse, el precizând că în perioada următoare se va concentra pe formarea echipei.

"Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă ridica la nivelul încrederii care mi-a fost acordată", a declarat Dacian Cioloş în cadrul primului său discurs în calitate de premier desemnat.

"Trecem printr-o perioadă cheie pentru societate, în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului în aşa fel încăt să asigure puntea de legătura între diferitele instituţii, între politic şi societate", a declarat Dacian Cioloş. 

„Sunt conştient că acest lucru se aşteaptă de la viitorul Guvern, să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei şi să aibă acest Guvern înţelepciunea şi maturitatea să poata lucra cu Parlamentul”, a mai adăugat premierul desemnat.
 
Dacian Cioloş a anunţat că, în perioada care urmează, îşi va concentra atenţia pe formarea echipei cu care se va prezenta în faţa Parlamentului în calitate de premier desemnat.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close