Antena 3 CNN Actualitate Declarații incredibile ale lui Gabriel Sandu, după condamnarea din dosarul Microsoft: "Asta nu este judecată, a fost o execuție"

Declarații incredibile ale lui Gabriel Sandu, după condamnarea din dosarul Microsoft: "Asta nu este judecată, a fost o execuție"

Declarații incredibile ale lui Gabriel Sandu, după condamnarea din dosarul Microsoft: "Asta nu este judecată, a fost o execuție"
03 Oct 2016   •   17:22

Fostul ministru Gabriel Sandu a stat de vorbă, luni, cu presa, după ce a aflat noile condamnări din dosarul Microsoft.

Sandu a făcut mai multe declarații bombă, despre sistemul din România, despre cum sunt numiți oamenii politici în funcții importante și despre cum a trecut el prin această experiență.

“Vreau să ne înțelegem foarte clar: Nu există ministru în România care să fi ajuns ministru condiționat să finanțeze partidele. Toți miniștrii au avut obligația să finanțeze partidele și să angajeze oamenii partidelor. Dar în toată chestia asta, doar unii dintre trebuie să plătim.

Gândiți-vă că o campanie pentru alegerile prezidențiale costă 60 de milioane de euro. Nu există niciun partid care să plătească într-un județ mai puțin de un milion de euro pe alegeri parlamentare. De unde sunt acești bani? Toți banii au fost asigurați de fiecare dintre cei care au fost puși pe posturi.”

Întrebat câte cereri de angajare a primit, pe acest sistem, Sandu a explicat că a fost vorba despre „zeci”.

„Zeci. De la tot partidul, venea cu delegație, de la președintele de partid și fiecare spunea. Se făcea repartiție, pe fiecare funcție, eu primeam notă scrisă de la fiecare președinte de filială. În general eu am ținut cont și de competențe, de-aia m-am și pus rău cu partidul.”

Întrebat cine ar trebui să răspundă pentru dosarul Microsoft, Sandu a explicat că

„Cu mine au negociat directorii de la Microsoft. Unul făcea conturi, ca să fure banii, altul făcea consultanță la FTS, pe care lua 700.000 de euro și el, pe de-o parte îmi spunea că nu poate să livreze, nu există nicun serviciu fictiv. Toate serviciile au fost decontate. Nu sunt servicii fictive, sunt servicii nelivrate.

„Dar eu acum îmi cer scuze, am un băiat de trei ani, mai am unul de 22 de ani. De ce trebuie să plătesc eu? De ce copiii lui Florică sunt valabili pentru societatea românească și ai mei nu? Sper ca eu să fiu ultimul executat politic de către Înalta Curte. Sper ca în țara asta să se schimbe sistemul. Eu astăzi puteam să fiu achitat pentru că toate condițiile de trafic de influență nu erau îndeplinite. Asta nu este judecată, a fost o execuție, pe care mi-o asum și o plătesc.”

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close