Antena 3 CNN Actualitate Declaraţii halucinante despre judecătorii Curţii Constituţionale

Declaraţii halucinante despre judecătorii Curţii Constituţionale

Declaraţii halucinante despre judecătorii Curţii Constituţionale
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Aug 2012   •   23:47

Oana Stancu a continuat povestea preşedintelui Curţii Constituţionale care nu a fost nici măcar pentru o oră în viaţa lui magistrat, judecător, a fost jurist şi avocat pentru o anumită perioadă şi parlamentar al României.

Acesta a ajuns în 2007 la CCR , pus în funcţie de Traian Băsescu. La numai câteva luni însă depune cerere să se pensioneze, cerând pensie de serviciu.


Deoarece Casa de Pensii refuză cererea pentru că judecătorul nu îndeplineşte cererile legale, acesta merge şi îşi scoate Certificat de handicap accentuat. După 12 luni, primeşte acest certificat permanente, nerevizuibil.

Astfel, cu Certificatul în mână, domnul Zegrean îşi îndeplineşte visul, merge şi se pensionează. Certificatul de handicap accentuat i-a redus vârsta limită de pensionare cu 10 ani, astfel acesta s-a pensionat la vârsta de 55 de ani.

Domnul Augustin Zegrean a ajuns astfel la o pensie de 107 milioane de lei, iar doamna Aspazia la o pensie de 99 milioane lei.

Dar felul în care s-au mărit pensiile judecătorilor Curţii este strâns legat de un memorandum pe care domnul Boc l-a adoptat de 28 decembrie şi pe 31 decembrie, în ziua de Revelion, Casa de Pensii înştiiţa Bistriţa să îi rezolve pensia domnului Zegrean.

Aceasta s-a întâmplat exact în anul în care se tăiaseră salariile bugetarilor din cauza crizei economice, când pensionarilor li se tăiase pensia, când TVA-ul crescuse la 24% şi când Guvernul Boc interzisese cumulul pensie-salariu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close