Antena 3 CNN Actualitate Deepfake pe Facebook în numele profesorului Leon Dănăilă şi Antena 3 CNN

Deepfake pe Facebook în numele profesorului Leon Dănăilă şi Antena 3 CNN

Un nou deepfake creat în numele profesorului Leon Dănăilă şi Antena 3 CNN circulă pe Facebook.

Deepfake pe Facebook în numele profesorului Leon Dănăilă şi Antena 3 CNN
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   09:13

Materialul deepfake, publicat pe Facebook sub forma unui clip video, are ca scop îndrumarea utilizatorilor către un link periculos unde oamenii pot afla o "reţetă naturală miraculoasă" prin care se pot vindeca de diabet.

Clipul video începe cu imagini furate de la Antena 3 CNN în care apare Ana Iorga, prezentator Ştirile Dimineţii. Folosind tehnica deepfake, autorul sau autorii clipului video au alterat sunetul şi au folosit vocea colegei noastre pentru a-şi putea transmite mesajul fals.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ulterior, în acelaşi clip video apare şi profesorul Leon Dănăilă. Autorii au folosit aceeaşi tehnică pentru a-i altera vocea şi pentru a transmite reţeta "miraculoasă" care vindecă diabetul.

Clipul video a strâns, până astăzi, peste 76.000 de vizualizări şi peste 1.100 de aprecieri, semn că mulţi dintre utilizatorii Facebook la care clipul a ajuns nu au realizat că este vorba despre un material fals.

Pe această cale, recomandăm tuturor celor care observă astfel de clipuri video în care sunetul este alterat şi în care sunt promovate reţete miraculoase, tratamente care vindecă boli ori care vând diverse produse să raporteze la Facebook.

Antena 3 CNN va lua toate măsurile pentru ca astfel de materiale deepfake să fie înlăturate, iar cei care le produc şi le promovează să fie traşi la răspundere.

×
Subiecte în articol: deepfake leon danaila Antena 3 CNN
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close