Antena 3 CNN Actualitate S-a defectat avionul trimis să aducă în ţară un grup de români de la Cairo. MApN trimite un alt avion ca să-i aducă pe oameni acasă

S-a defectat avionul trimis să aducă în ţară un grup de români de la Cairo. MApN trimite un alt avion ca să-i aducă pe oameni acasă

Al doilea avion militar trimis să aducă în ţară al doilea grup de români evacuaţi din Gaza s-a defectat la Cairo.

de Radu Tiliță    |    11 Noi 2023   •   19:02

Update 19:00 - Ministerul Apărării Naţionale (MApN) trimite alt avion după românii din Cairo, care a decolat sâmbătă seara, după ce primul aparat s-a defectat. 

Specialiştii nu au găsit piesa atât de repede pentru cel defect. 

Românii urmează să se întoarcă în ţară în această noapte.

"Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reușit procurarea  pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecțiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18:50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Cairo, pentru a transporta materialele necesare. 

Cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecțiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3-4, mâine dimineață", informează biroul de presă MApN.

----------------

Ştirea iniţială 16:20

41 de oameni aşteaptă acum în aeroport să plece către România.

Avionul MApN a ajuns la Cairo în jurul prânzului, românii erau deja pe aeroport şi pregătiţi să se întoarcă în ţară în această noapte, însă cei care pilotau au observat că în momentul pornirii motoarelor aparatului pentru decolare, unul dintre senzori s-a aprins.

Autorităţile române au transmis că acum se încearcă repararea avionului.

Este vorba despre avionul cu care trebuia să se întoarcă acasă al doilea grup de români, adică cei 41 de cetăţeni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un avion Spartan plecase spre Cairo pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români, care au plecat joi seară din Fâșia Gaza.

Alți 101 români și familiile lor așteaptă în acest moment să fie scoși din enclavă.

Românii cu dublă cetățenie ar fi trebuit să plece încă de ieri, dar punctul de trecere Rafah a fost închis întreaga zi.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close