Antena 3 CNN Actualitate Defecțiune la metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii, evacuați prin tunel

Defecțiune la metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii, evacuați prin tunel

O defecțiune la un tren de metrou a avut loc în această dimineață pe Magistrala 4, între stațiile Grivița și Basarab.

Defecțiune la metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii, evacuați prin tunel
de Mia Lungu    |    05 Apr 2022   •   08:33

Potrivit Metrorex, defecțiunea la trenul de metrou s-a produs la ora 7.51 pe Magistrala 4 între staţiile de metrou Grivita și Basarab.

UPDATE 10.30 - Începând cu 9.55, circulația trenurilor de metrou pe M4 a rost reluată în mod normal.

"Călătorii aflați în tren au fost anunțați cu privire la deranjament și vor fi debarcați prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță și îndrumați pentru continuarea călătoriei", a anunțat Metrorex.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, a declarat, la Antena 3, că în metrou se aflau peste 200 de călători. 

Linia a fost deconectată de la electricitate. Evacuarea se face sub coordonarea echipelor de pompieri.

Călătorii sunt evacuați pe tunel către stația Basarab, pe o distanță de aproximativ 200 m. Acționează Detașamentul Special de Salvatori, 2 echipaje SMURD, 4 autospeciale de pompieri și Salvatori Metrorex.

Nu sunt persoane rănite.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Circulația trenurilor de metrou se desfășoară, pe celălalt fir de mers, în sistem pendulă.

Echipele Metrorex fac demersuri pentru retragerea trenului defect din circulație și reluarea traficului în condiții normale pe ambele fire.

Metrorex informează publicul că urmare a deranjamentului de pe Magistrala 4, călătorii aflați în trenul defect, rămas în tunel, au fost debarcați în mod coordonat de către echipele Metrorex cu sprijinul ISU, fără a fi semnalate probleme de ordin medical. 

Menționăm că pasagerii trenului au fost debarcați în condiții de siguranță și insoțiți în tunel, aproximativ 100 m, până la peronul stației Basarab. După debarcarea trenului, tunelul este verificat pentru a fi repusă tensiunea.

Trenul defect urmează să fie retras la depou și verificat pentru stabilirea cauzelor deranjamentului și a remedierii. Până la rezolvarea situației, circulația trenurilor de metrou se desfășoara în sistem pendulă.

Precizăm că trenul ajutor trimis pentru tractarea trenului defect, nu a fost blocat în tunel, acesta realizeaza manevre de tractare.

×
Subiecte în articol: metrou calatorii evacuati statii
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close