Antena 3 CNN Actualitate Defilare a armatei şi a forţelor aeriene la Arcul de Triumf, cu ocazia zilei de 1 decembrie

Defilare a armatei şi a forţelor aeriene la Arcul de Triumf, cu ocazia zilei de 1 decembrie

Defilare a armatei şi a forţelor aeriene la Arcul de Triumf, cu ocazia zilei de 1 decembrie
Sursa foto: Foto: Ferentari.ro
30 Noi 2010   •   20:34

Ziua Românilor va fi motiv de sărbătoare mâine în mai toate oraşele ţării. Iar ca în fiecare an Arcul de Triumf va fi punctul cel mai fierbinte.

Vom avea parte de o paradă militară care va scoate în stradă tot ce are mai bun armata română. 1500 de militari vor porni în marş începând. Cu puţin noroc, dacă va permite şi vremea, avioane ale Forţelor Aeriene vor brăzda şi ele cerul iar seara va avea loc tradiţionala retragere cu torţe.

La paradă va fi prezent, ca în fiecare an şi preşedintele Traian Băsescu, asta după ce a mers astăzi în Afganistan într-o vizită supriză. Principalul mesaj transmis soldaţilor români din Zabul a fost acela că România nu se va retrage din Afganistan până când ţara nu va fi una sigură.

Militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" s-au retras, după ora 17:00, cu torţe pe itinerarul Palatul Cercului Militar Naţional - Bulevardul Regina Elisabeta - Piaţa Operei - Pod Cotroceni - Bulevardul Geniului - Bulevardul Vasile Milea - Bulevardul Timişoara. Militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naţionale a României.

În toate instituţiile militare din ţară va fi arborat Drapelul naţional, iar la bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

La Alba Iulia, locuitorii oraşului vor putea lua parte la un Te Deum organizat la Catedrala Reîntregirii, la ora 12:00. De asemenea, la aceeaşi oră a amiezii cei din Alba Iulia vor putea asista la ceremonialul Schimbării Gărzii Cetăţii (poarta a III-a), un ceremonial cu salve de tun în cinstea Zilei Naţionale a României – Traseul celor Trei Fortificaţii – ora 12:30.

Nu în ultimul rând, între orele 13:00 şi 19:00, locuitorii oraşului Alba Iulia pot lua parte, în Parcul Unirii (Zona Hotel Cetate), la vernisajul expoziţiei gastronomice, un spectacol extraordinar de muzică populară pe Platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor (ora 14:00), asista la un foc de artificii (ora 19:00) sau la spectacolul de muzică şi poezie “Din nou împreună”. De la ora 22:00 va avea loc şi un concert de muzică electronică “Electrohora”, la Centrul Cultural din Alba Iulia.

Pregătirile de 1 decembrie s-au încheiat

×
Subiecte în articol: Arcul de Triumf 1 Decembrie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close