Antena 3 CNN Actualitate Delegări cu scandal la DNA. Tudorel Toader cere explicații

Delegări cu scandal la DNA. Tudorel Toader cere explicații

Delegări cu scandal la DNA. Tudorel Toader cere explicații
Sursa foto: Foto: gov.ro
06 Aug 2018   •   15:52

O nouă bombă aruncată de ministrul Justiției, deși de astăzi este oficial în concediu.

Tudorel Toader a trimis o adresă importantă la DNA, la ora 12.00. Informația a fost oferită în exclusivitate de Antena 3.

Ministrul Justiţiei solicită DNA să îi comunice situaţia delegărilor şi detaşărilor în funcţie şi dacă nu au fost îndeplinite condiţiile legale.

„Luni dimineaţă, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie, precum şi situaţia exactă a acestora.Voi solicita să ne comunice dacă au existat situaţii în care, la momentul delegării sau detaşării, nu erau îndeplinite condiţiile legale. Se va verifica şi dacă este conformă declaraţia unuia dintre procurorii-şefi adjuncţi, în sensul că 'doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegaţi. În DNA nu există procurori detaşaţi...'!”, a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook, sâmbătă dimineaţa.

Delegările pe funcţii de conducere nu sunt singurele delegări cu probleme de la DNA. Dintre cei 20 de procurori de la alte structuri care au fost delegaţi la DNA, 7 nu îndeplinesc condiţia legală de vechime - 6 ani. Nu mai puţin de 9 procurori au fost aduşi la DNA de la parchete de judecătorie, în condiţiile în care munca la DNA este una care necesită experienţă în dosare importante. Trei dintre procurorii delegaţi au intrat în magistratură în 2015, propulasarea lor la DNA fiind greu de explicat.

 

 

×
Subiecte în articol: tudorel toader DNA ministrul Justitiei
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close