Antena 3 CNN Actualitate Delegaţia FMI a discutat cu Emil Boc despre restructurarea companiilor de stat

Delegaţia FMI a discutat cu Emil Boc despre restructurarea companiilor de stat

Delegaţia FMI a discutat cu Emil Boc despre restructurarea companiilor de stat
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Mai 2011   •   11:59
Delegaţia FMI a ajuns mai devreme la Palatul Victoria, unde a purtat discuţii cu Emil Boc. Întâlnirea trebuia să aibă loc în această seară, însă a fost devansată din cauza programului premierului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat mai mulţi miniştri. Printre temele discuţiilor s-au numărat politica fiscală şi restructurarea companiilor de stat, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.
Întâlnirea a avut loc imediat după discuţia dintre ministrul Economiei şi FMI.

Membrii FMI urmează să se întâlnească la ora 12.45 şi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană. La întrevedere, care va avea loc la Salonul Alb, vor fi prezenţi şi membrii Biroului Permanent al Senatului.

Marţi, reprezentanţii FMI s-au întâlnit cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Unul dintre subiectele abordate a fost cel al reducerii internărilor, ca urmare a măsurilor luate pentru reducerea cheltuielilor din sănătate.

Şeful Guvernului şi delegaţia FMI s-au întâlnit şi în urmă cu o săptămână, în prima zi a misiunii.

Misiunea comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai pentru prima evaluare a noului acord.


Noul acord de tip preventiv, încheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI.
 




 

×
Subiecte în articol: palatul victoria Emil Boc FMI
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close