Antena 3 CNN Actualitate Delegaţia FMI în România. Traian Băsescu se tutuieşte cu Jeffrey Franks. Emil Boc, păcălit de limba engleză

Delegaţia FMI în România. Traian Băsescu se tutuieşte cu Jeffrey Franks. Emil Boc, păcălit de limba engleză

Delegaţia FMI în România. Traian Băsescu se tutuieşte cu Jeffrey Franks. Emil Boc, păcălit de limba engleză
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iul 2011   •   10:31

Delegaţia FMI în România s-a întâlnit cu premierul Emil Boc, cu liderii opoziţiei şi cu preşedintele Traian Băsescu.

La Palatul Victoria, primul ministru a avut din nou probleme cu limba engleză. Emil Boc l-a primit pe şeful FMI cu mesajul "Provocarea noastră e de a nu face niciun pas înainte".

După întâlnirea cu premierul, delegația FMI s-a consultat cu Opoziția, unde s-a discutat despre un acord economic între politicienii de la guvernare, cei din opoziție și Banca Națională, acord care să permită pregătirea pentru potențialele pericole din 2012.

După consultările cu politicienii de la putere și cei aflați în opoziție, delegația FMI a fost primită de președintele României la Cotroceni. Traian Băsescu i-a spus şefului delegaţiei FMI în România că nu se mulţumeşte cu închiderea câtorva zeci de spitale din ţară. Preşedintele cere ca reforma din sistemul medical să continue până la eliminarea managementului neperformant.

Misiunea comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale va rămâne la Bucureşti până la 1 august, pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close