Antena 3 CNN Actualitate Delta Dunării DISPARE într-o sută de ani! Cum a ajuns la această concluzie un cercetător român din SUA

Delta Dunării DISPARE într-o sută de ani! Cum a ajuns la această concluzie un cercetător român din SUA

Delta Dunării DISPARE într-o sută de ani! Cum a ajuns la această concluzie un cercetător român din SUA
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Sep 2012   •   20:14

Scenariu apocaliptic pentru Delta Dunării. Un cercetător român de la cel mai important institut oceanografic din Statele Unite susţine că într-o sută de ani Delta va dispărea. Mai exact, terenurile vor fi acoperite de apa Mării Negre al cărei nivel este în continuă creştere. 

Peisajele mirifice din Delta Dunării vor deveni istorie într-un timp foarte scurt. Cel puţin asta susţine Liviu Giosan, un cercetător român de la unul dintre cele mai importante institute din lume. Mai exact, terenurile din Deltă vor fi înghiţite de apa Mării Negre pentru că se află la o înălţime foarte mică faţă de nivelul mării. Acest nivel va fi atins în aproximativ 100 de ani.

Cercetătorii din România spun în schimb că scenariul apocaliptic poate avea loc, dar nu atât de repede. Nici autorităţile nu iau prea în serios afirmaţiile lui Liviu Giosan.

Patronii din turism cred că Delta este în siguranţă pentru moment şi că pericolele vin din lipsa de finanţare acută şi nu de la natură.

Liviu Giosan este cercetător la Institutul Oceanografic Woods Hole din 2007 şi a realizat până acum mai multe studiile legate de Marea Neagră şi Delta Dunării.




×
Subiecte în articol: Delta Dunarii Marea Neagrã
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close