Antena 3 CNN Actualitate Demisii în masă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Lipsă acută de medici, personalul este epuizat

Demisii în masă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Lipsă acută de medici, personalul este epuizat

Cel mai mare spital din Prahova a rămas fără 4 medici deodată și are zile fără gardă la cardiologie.

Demisii în masă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Lipsă acută de medici, personalul este epuizat
Sursa foto: Agerpres
de Cristi Georgescu    |    13 Mai 2022   •   13:09

În două zile consecutive nu poate fi asigurată garda la cardiologie. Patru medici cardiologi de la Spitalul Judeţean din Ploieşti şi-au dat demisia începând de la 1 mai, iar secţia, epuizată, funcţionează în unele zile chiar şi fără medic de gardă.

Documente interne arată că aceeași problemă a fost și pe 5-6 mai. Managerul Bogdan Nica confirmă lipsurile.

Este lipă acută de medici pe secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgenta Ploiești.

Din schema de personal lipsesc acum patru medici, după ce același număr de specialiști și-au dat demisia. Așa se face că acum gărzile în Unitatea de Primiri Urgențe, dar și de pe secție, sunt ținute de medicii rămași.

Conducerea unității face eforturi supraomenești ca să acopere deficitul și caută cu disperare personal medical. Situația este cu atât mai dificilă cu cât la Spitalul din Ploiești există și laboratorul de angiografie, care face parte din Programul Național de Infarct, cu rezultate extrem de bune la nivel de țară.

Situația a devenit extrem de grea pe secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești încă de la începutul lunii mai. Practic, șeful secției, doctorul Marian Albu, a înștiințat conducerea unității medicale că liniile de gardă nu mai pot fi asigurate corespunzător.

Din cei opt medici din secție au plecat patru, prin demisie.  Soluțiile găsite de conducere la acest moment sunt unele de avarie, însă, spune managerul unității, ar trebui să existe o legislație diferită pentru spitalele județene de urgență, iar procedura de angajare să fie simplificată.

Chiar dacă secția de cardiologie este una extrem de solicitată, doctorul Marian Albu spune că viitori medici care ar fi interesați să ocupe locurile rămase vor lucra într-un mediu competitiv, cu rezultate bune de-a lungul timpului. 

Conducerea SJU Ploiești speră ca în maximum trei săptămâni schema minimă de personal să fie ocupată, pentru a trata pacienții din secția de cardiologie fară a pune presiune mare pe specialiștii rămași cu gărzi suplimentare.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close