Antena 3 CNN Actualitate Directori de școli, dați afară fără explicații: Părinții elevilor au ieșit în stradă în apărarea lor și acuză abuzuri politice

Directori de școli, dați afară fără explicații: Părinții elevilor au ieșit în stradă în apărarea lor și acuză abuzuri politice

Este scandal uriaș în multe școli din țară, după ce directorii au fost schimbați fără explicații. Acum, singurii care îi apară de hârtia care ii da afară din birou, sunt părinții copiilor din școli. Au fost proteste în ultimele zile și la Timișoara și în București.

Directori de școli, dați afară fără explicații: Părinții elevilor au ieșit în stradă în apărarea lor și acuză abuzuri politice
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2021   •   20:00

Zeci de părinţi ai unor copii care învaţă la Şcoala gimnazială ”Maica Domnului” din sectorul 2 al Capitalei, au protestat duminică în ploaie, faţă de schimbarea din funcţie a directoarei şcolii, Julieta Mihăilescu. Părinţii au anunţat că nu îşi vor mai lăsa copiii să participe la cursurile online şi sunt dispuşi să continue protestele la sediul Inspectoratului Şcolar.

Julieta Mihăilescu a fost invitată de Sabina Iosub în ediția specială de duminică seara, de la Antena 3. Aceasta a povestit că a rămas fără post și a fost înlocuită fără să se țină cont de compentențe sau de zecile de petiții depuse de părinții care sunt revoltați de această schimbare.

"Sunt Director cu concurs și în 9 ianuarie mandatul a expirat. Și eu am aflat că este numit un Director nou, pur discreționar în opinia mea, fără a fi respectate criteriile de competență profesionale, care să mă înlocuiască într-un an atât de greu.

Se profită de lipsurile reglementărilor în vigoare și se face o numire contra opoziției Consiliului Profesoral și a părinților. Părințîi au depus deci de petiții, la Inspectorat, la Minister, la Primăria de sector, la Primăria Capitalei. Astăzi am aflat că au mers până la Președenție, la Prim Ministru, la Comisia de discriminare, dar se pare că nimeni nu ii ascultă.

Nu există criterii de numire, de înlocuire a unui Director care a ocupat funcția prin concurs. Nu am nicio reclamație, nu mi s-a cerut niciun punct de vedere niciodată, iar calificativele mele sunt foarte bine, în toată carieră mea de Director, nu doar în acești patru ani de mandat." a declarat Julieta Mihăilescu la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: demiteri şcoli directori proteste parinti
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close