Antena 3 Actualitate Dentiștii vor noi mesaje de avertizare pe TV: „Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi”

Dentiștii vor noi mesaje de avertizare pe TV: „Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi”

24 Noi 2016   •   12:47
Dentiștii vor noi mesaje de avertizare pe TV: „Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi”
Sursa foto: foto: pixabay.com

Mesajele „Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi” și „Mergeți la stomatolog” s-ar putea alătura pe TV deja cunoscutului „Pentru sănătatea dumneavoastră evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi”, scrie paginademedia.ro.

Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice și Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România AMSPPR au înaintat către CNA o solicitare de a adăuga noi mesaje de avertizare pe TV, referitoare la sănătatea orală.

Solicitarea vine în contextul în care CNA are în dezbatere publică o propunere de modificare a codului de reglementare în audiovizual.

De ce e nevoie de aceste avertizări? „Conform acestui studiu, doar 41% dintre români încearcă să prevină problemele dentare prin controale regulate la stomatolog, iar 1 din 10 respondenți nu a fost niciodată la dentist, principalul motiv fiind legat de conștientizarea redusă a problemelor dentare și a riscurilor asociate acestora”, arată reprezentanții celor două organizații într-un comunicat.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
CNA
Parteneri
x close