Antena 3 CNN Actualitate Denumirea maghiară a municipiului Sfântu Gheorghe, acoperită cu vopsea pe două plăcuţe bilingve

Denumirea maghiară a municipiului Sfântu Gheorghe, acoperită cu vopsea pe două plăcuţe bilingve

Denumirea maghiară a municipiului Sfântu Gheorghe, acoperită cu vopsea pe două plăcuţe bilingve
Sursa foto: sfantu gheorghe
06 Sep 2009   •   20:42

Cele două adunări care au adus în discuţie autonomia, organizate de maghiari şi secuime, au încins spiritele în toată ţara, dar mai ales în judeţele în care convieţuiesc românii cu maghiarii. După ce cabinetul preşedintelui UDMR, Marko Bela, a fost spart duminică de dimineaţă, de acolo lipsind un drapel, primarul din Sfântu Gheorghe a semnalat un alt incident petrecut la sfârşitul acestei săptămâni. Denumirea în limba maghiară a municipiului Sfântu Gheorghe a fost acoperită cu vopsea, pe două indicatoare bilingve, aflate la intrarea în oraş.

Primarul Antal Arpad a spus despre acest incident că este ?o provocare primitivă, un răspuns foarte greşit la cele două manifestări organizate la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc?. El consideră că un astfel de gest ar putea dăuna relaţiilor româno-maghiare.

Aceste manifestăru naţionaliste vin pe fondul adunărilor aleşilor locali maghiari şi secui, desfăşurate vineri şi sâmbătă. Secuii au cerut aă aibă dreptul de a avea un steag propriu, precum şi stemă şi imn. Mai mult, au fost tipărite hărţi ale ţinutului secuiesc autonom.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sfantu gheorghe vopsea
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close