Antena 3 CNN Actualitate Denunțătoarea lui Mircea Beuran rupe tăcerea. Primele declarații

Denunțătoarea lui Mircea Beuran rupe tăcerea. Primele declarații

Denunțătoarea medicului Mircea Beuran este medicul specialist Carmen Haiducu, de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Aceasta a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că le-a trimis procurorilor acte și înregistrări care susțin acuzațiile de luare de mită.

Denunțătoarea lui Mircea Beuran rupe tăcerea. Primele declarații
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2020   •   13:44

In exclusivitate pentru Antena 3, doctorița Carmen Haiducu dă detalii despre probele ajunse la procurori și care l-au trimis in arest pe medic.

”Este o anchetă în curs și procurorii DNA au toate informațiile necesare”, a spus Carmen Haiducu.

Întrebată de jurnalistul Antena 3 dacă are înregistrări cu medicul Beuran, aceasta a răspuns ”absolut”.

Acuzațiile DNA la adresa medicului Mircea Beuran

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

De ce nu a primit postul pentru care doctorița Carmen Haiducu ar fi dat mită?

Motivul pentru care aceasta nu ar fi primit postul pentru care l-ar fi mituit pe profesorul Mircea Beuran este acela că, neavând titlul de doctor, nu putea accede la un post de asistent universitar pe perioada nedeterminata. 

Daca era doctorand, putea sa vina la concurs pentru un post pe durata determinată. Ceea ce nu exista.

In ultimii doi ani la specialitatea chirurgie generala nu a existat niciun post vacant, deci Beuran nu avea ce sa tranzactioneze.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close