x close

Denunţătoarea lui Beuran: "Nu e o victimă, așa cum se prezintă la TV. Am fost constrânsă să ajung în această situație"

de M.Z.    |    15 Feb 2020   •   12:37
Denunţătoarea lui Beuran: "Nu e o victimă, așa cum se prezintă la TV. Am fost constrânsă să ajung în această situație" 418 Foto: Facebook/Carmen Haiducu

Medicul care i-a mită 10.000 euro doctorului Beuran susţine că s-au pus presiuni asupra ei și este convinsă că dacă nu ajungea la acest gest nu avea nicio șansă să ocupe postul dorit.

„Am discutat personal cu domnul profesor. Nu este o victimă, așa cum se prezintă la tv. (...)Pentru mine nu a fost o plăcere, e de toată jena. Acest sistem este corupt. Dacă aveam o altă variantă decentă, aș fi optat pentru acea opțiune.

Am mers în cabinetul dumnealui și am discutat acele lucruri. Până să primească această sumă a spus că ocuparea unui astfel de post este imposibilă. După ce i-am dat banii, în cabinetul dumnealui, a zis că e posibil. Am fost singuri când i-am dat banii.

Am purtat aceste discuții referitoare la acest post, nu s-au concretizat. (...) Am fost constrânsă să ajung în această situație”, a spus Carmen Haiducu, medic chirurg, cu gărzi la Spitalul Floreasca, potrivit bzi.ro.

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

DNA, explicații în cazul medicului Beuran: Arestarea, necesară pentru a preveni săvârşirea de noi infracţiuni

Citeşte mai multe despre:

Mircea Beuran mita carmen haiducu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati