Antena 3 CNN Actualitate Denunțătorul adversarei lui Kovesi, la DNA Ploiești

Denunțătorul adversarei lui Kovesi, la DNA Ploiești

Denunțătorul adversarei lui Kovesi, la DNA Ploiești
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Feb 2018   •   12:37

Mișcare de ultimă oră la DNA Ploiești.

În urmă cu câteva minute, Florian Walter a sosit la DNA Ploiești, însoțit de avocatul acestuia. A intrat pe ușa principală a instituției, unde a zăbovit doar câteva minute, ulterior el intrând în biroul procurorului.

Nu a făcut nicio declarație. Ultima dată când a venit la sediul DNA a fost în Dosarul Romprest, unde a fost chemată și procurorul Mihaiela Iorga Moraru.

La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter, iar în cazul acestuia procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat.

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră. Totodată, SC Compania Romprest Service SA apare ca parte responsabilă civilmente în acest caz.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

×
Subiecte în articol: Florian Walter DNA Ploieşti
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close