Antena 3 CNN Actualitate Denunţătorul lui Greblă, la Antena 3: Fostul judecător CCR cerea 300 de euro pentru o capră

Denunţătorul lui Greblă, la Antena 3: Fostul judecător CCR cerea 300 de euro pentru o capră

Denunţătorul lui Greblă, la Antena 3: Fostul judecător CCR cerea 300 de euro pentru o capră
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    11 Mar 2015   •   16:56
Denunţătorul lui Toni Greblă a declarat, la Antena 3, că fostul judecător CCR cerea 300 de euro pentru a vinde o capră, astfel că valoarea totală a tranzacţiei ar fi de 15.000 de euro.
 
"Potrivit informaţiilor puse iniţial la dispoziţie, era vorba despre 50 de capre, dintr-o anumită rasă, preţul per bucată 300 de euro, preţul solicitat de vânzător, respectiv domnul Greblă, valoarea totală a contractului, 15.000 de euro", a spus Adrian Georgescu Onoriu, miercuri, la Antena 3
 
De asemenea, avocatul denunţător mai susţine că nu este vorba de un autodenunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), ci spune că el a făcut o sesizare.
 
"Este total falsă afirmaţia apărătorului domniei sale (a lui Toni Greblă - n.r.), nu s-a făcut niciun fel de autodenunţ, ci o sesizare la DNA de către mine, vizavi de faptul că în cursul acestui an am fost contactat de o cunoştinţă comună a mea şi a domnului Greblă, cu solicitarea de a redacta, în calitatea de avocat, un contract prvind vânzarea-cumpărarea unor animale, mai concret a unor capre", a adăugat Onoriu.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins, miercuri, propunerea Parchetului, de arestare la domiciliu în cazul fostului judecător CCR, Toni Greblă.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, reţinut marţi de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni, a petrecut noaptea în arestul de la Poliţia Capitalei. 

Judecătorii instanţei supreme au decis să respingă propunerea procurorilor anticorupţie de arestare la domiciliu a lui Toni Greblă, el fiind acuzat de anchetatori de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii îl acuză, printre altele, că ar fi încercat să scape de probele din dosarul de corupţie. Avocaţii spun că ar fi vorba de 50 de capre, pe care Greblă le-a vândut la doar câteva zile după ce DNA a cerut încuviinţarea arestării lui. 

×
Subiecte în articol: Toni Grebla capre denuntator
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close