Antena 3 CNN Actualitate Poluare la cote alarmante în Capitală! Limita normală depășită de 3 ori

Poluare la cote alarmante în Capitală! Limita normală depășită de 3 ori

Nivelul de poluare din București a atins din nou cote alarmante, noaptea trecută, depășind chiar și de 3 ori limita normală. Asta la nici o zi după întâlnirea dintre Premierul Ludovic Orban, Ministrul Mediului, Mircea Fechet și Primarul Capitalei, Nicușor Dan. O întâlnire care a vizat exact îmbunătățirea calității aerului din București.

Poluare la cote alarmante în Capitală! Limita normală depășită de 3 ori
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Noi 2020   •   10:30

Cele mai afectate zone au fost nordul, sudul dar și centrul Capitalei. Însă limitele de poluare au fost depășite în toate sectoarele din București. Vorbim de poluare cu particule de praf a cărora concentrație a avut depășiri cu până la 350% față de limitele normale.

Astfel de situații s-au mai întâmplat în trecut, însă autoritățile rar au dat explicații cu privire la sursă poluării.

Nicușor Dan și Ludovic Orban l-au chemat vineri la ședință pe ministrul Mediului, după ce aerul din Capitală a fost poluat masiv în ultima perioadă. Platformele de monitorizare a calității aerului au indicat depășiri îngrjorătoare. Este vorba despre indicatorii PM2.5 și PM10, printre cele mai periculoase particule de praf pentru om

Ministrul Mediului: ''Declar război celor care ard ilegal deșeuri!''

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, spunea joi că arderile de deșeuri reprezintă una dintre cauzele care duc la depășirea poluanților, mai ales pe timpul nopții, în zona Capitalei:

„Ziua și noaptea se ard deșeuri nepericuloase, dar și deșeuri periculoase. Avem plastice, deșeuri din construcții, sute sau poate mii de tone de astfel de deșeuri care, odată incendiate, nu fac altceva decât să pună sănătatea populației în pericol. Avem o problemă reală de poluare a aerului din București. Pe lângă poluarea de a trafic sau de la încălzirea rezidențială pe timpul iernii, suplimentar, din pricina arderilor ilegale, bucureștenii sunt nevoiți să suporte aceste consecințe”, a declarat aceasta, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: poluare București
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close