Antena 3 CNN Actualitate Deputat PDL, acuzat că a făcut sex cu tinere obligate să se prostitueze: "Făceam un studiu de impact"

Deputat PDL, acuzat că a făcut sex cu tinere obligate să se prostitueze: "Făceam un studiu de impact"

Deputat PDL, acuzat că a făcut sex cu tinere obligate să se prostitueze: "Făceam un studiu de impact"
11 Mar 2010   •   11:44

Deputatul PD-L Petru Călian a studiat prostituţia la sursă. Numele său apare într-un dosar al DIICOT Cluj, din care reiese că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere obligate să se prostitueze, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei în ediţia de joi. Deputatul se apără şi spune că făcea un studiu de impact în legătură cu o iniţiativă legislativă referitoare la prostituţie.

Procurorii DIICOT Cluj au trimis-o în judecată pe patroana unui club de noapte, acuzată că a obligat mai multe tinere să se prostitueze.
Printre numele care apar în dosar figurează şi cel al deputatului PD-L Petru Călian, notează Evenimentul Zilei. Acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinerele obligate să se prostitueze.

Tot pentru acelaşi gen de fapte mai sunt incriminaţi deputatul democrat-liberal, Adrian Gurzău, consilierul judeţean PNL Mihai Szeplecan, directorul Regionalei de Poştă Cluj, Ovidiu Călin şi fostul consilier local Mircea Petric.

Dosarul DIICOT conţine declaraţiile a trei tinere, care susţin că i-au însoţit pe deputatul PDL Petru Călian şi pe consilierul judeţean Mihai Szeplecan într-o serie de deplasări la Baia Mare şi Bucureşti. Relaţiile sexuale s-ar fi consumat în camere de hotel.

?În seara respectivă, am întreţinut relaţii sexuale cu Petru Călian în camera hotelului unde acesta era cazat. (...) În drum spre Cluj, Petru Călian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplecan i-a dat Erikăi aceeaşi sumă, pentru serviciile sexuale prestate", a declarat procurorilor una dintre tinerele obligate să se prostitueze.



În faţa procurorilor, deputatul PD-L Petru Călian nu a negat că le cunoaşte pe tinere. Dar a spus că se documenta în legătură cu o iniţiativă legislativă. Este vorba despre un studiu de impact pentru o iniţiativă legislativă, care să reglementeze fenomenul prostituţiei.


?În calitatea de demnitar pe care am avut-o şi pe care o am şi acum, făceam un studiu de impact pentru o iniţiativă legislativă, care să reglementeze fenomenul prostituţiei, timp în care printr-o terţă persoană am cunoscut o tânără pe care o cheamă Dania. Pe durata efectuării studiului am purtat mai multe discuţii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe această temă, pentru a mă convinge dacă acest fenomen există?, se arată în dosarul DIICOT.

Democrat-liberalul a negat că şi-ar fi petrecut nopţile cu tinererele şi susţine, fără să dea vreun nume, că cineva vrea să-i facă rău.

?În seara respectivă eu am întreţinut relaţii sexuale cu Petru Călian în camera hotelului unde acesta era cazat. (...) În drum spre Cluj, Petru Călian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplecan i-a dat Erikăi aceeaşi sumă, pentru serviciile sexuale prestate", a mai spus una dintre tinere, citată de sursa precizată.


Antena 3





×
Subiecte în articol: deputat prostitutie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close