Antena 3 CNN Actualitate Deputat PSD: Blejnar, acuzat de contrabandă de procurorii constănţeni

Deputat PSD: Blejnar, acuzat de contrabandă de procurorii constănţeni

Deputat PSD: Blejnar, acuzat de contrabandă de procurorii constănţeni
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Feb 2011   •   14:13

Şeful Fiscului, Sorin Blejnar, ajunge din nou în centrul scandalului vămilor. După ce unii lucrători vamali anchetaţi l-au nominalizat pe Blejnar drept regina de pe tabla de şah a corupţiei, acum un senator social democrat, Valer Marian, susţine că în fapt şeful ANAF se află deja în atenţia procurorilor constanteni cu un dosar penal pentru contrabandă cu ţigări şi motorină. Acuzaţii vin şi din partea preşedintelui PSD Victor Ponta, care spune pe blogul său că a primit un avertisment de la Sorin Blejnar, prin soli ai acestuia.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, este vizat de dosarul DNA privind returnarea de TVA de 60 de milioane de euro, în care au fost arestaţi directorul de la UCM Reşiţa şi directorul Autorităţii Vamale Portuare Constanţa, a declarat pentru Antena 3 senatorul PDS, Valer Marian.

 


Acestea nu sunt singurele acuzaţii îndreptate către Sorin Blejnar. Într-o postare pe blogul personal, preşedintele PSD Victor Ponta susţine că o cunoştinţă a ţinut să-i transmită prieteneşte un mesaj de la preşedintele ANAF,Sorin Blejnar, ca să fie mai atent ce spune la televizor pentru că are nişte documente pe care le-ar putea face publice, dacă nu se potoleşte.

Victor Ponta mai scrie că şeful ANAF i-a transmis că poate spune ce vrea despre Elena Udrea, însă nu despre el. Victor Ponta îi răspunde cu îndemnul să dea documentele cât mai repede la cine vrea el şi cu promisiunea că nu va trece o zi fără să pomenească de Sorin Blejnar ca fiind cheia acestui uriaş scandal de corupţie.
 


Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi. Aceasta a fost acuzat de către un vameş audiat, că ar fi Regina tablei de şah a vămilor. Într-o scrisoare transmisă din arestul Poliţiei, vameşul i-a indicat pe şeful ANAF şi pe comandantul Poliţiei de Frontieră Române, Ioan Buda, ca fiind benefiaciarii sumelor strânse din vămi.

×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close