Antena 3 CNN Actualitate Un deputat român și-a bătut soția în fața copilului. Femeia a chemat Poliția, dar a refuzat ordinul de protecție

Un deputat român și-a bătut soția în fața copilului. Femeia a chemat Poliția, dar a refuzat ordinul de protecție

Scandal cu Poliţia la uşa deputatului AUR, Dumitru Focșa. Parlamentarul şi-a bătut soţia azi-noapte, iar la scenele de violență a asistat fetița cuplului, în vârstă de nouă ani.

de Mia Lungu    |    05 Ian 2023   •   10:20

Noaptea trecută, în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina. 

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. 

Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. 

Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a participat și o minoră, a fost solicitată intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competențelor.

Reacția partidului AUR

Referitor la incidentul în care ar fi fost implicat un deputat de Constanța al Alianței pentru Unirea Românilor, vă transmitem următoarea poziție oficială a partidului: 

Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident. 

Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului.

×
Subiecte în articol: deputat batut sotia Politia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close