Antena 3 CNN Actualitate Deputat UDMR, atac direct la adresa ANAF: ”Cum altfel am putea numi acest lucru, decât abuz de putere”

Deputat UDMR, atac direct la adresa ANAF: ”Cum altfel am putea numi acest lucru, decât abuz de putere”

Deputat UDMR, atac direct la adresa ANAF: ”Cum altfel am putea numi acest lucru, decât abuz de putere”
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2016   •   17:25

Deputatul UDMR Korodi Attila, care candidează pentru al treilea mandat de parlamentar, recomandă descentralizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), fiindcă antreprenorii au nevoie de legi "care îi servesc”, care "nu sunt concepute după ideologii vechi” şi la care se pot adapta uşor.

Într-un comunicat remis Agerpres, Korodi Attila recomandă și schimbarea metodelor folosite de ANAF, astfel încât întreprinzătorii să nu fie sancţionaţi la prima abatere şi susţine că această instituţie este prea centralizată.

”Activitatea ANAF-ului este una dintre cele mai centralizate în România. Cum altfel am putea numi acest lucru, decât abuz de putere şi călcarea în picioare a oportunităţilor egale?', se întreabă Korodi Attila, care adăugă că prin schimbarea regulilor antreprenorii nu vor fi expuşi la sancţiuni directe.

În opinia deputatului UDMR, această schimbare ar fi un gest minim din partea Ministerului Finanţelor, iar pentru antreprenori lucrurile ar fi mai simple dacă n-ar trebui să meargă în Bucureşti sau Braşov pentru a-şi rezolva treburile administrative. De asemenea, el este de părere că ar trebuie să existe posibilitatea ca o firmă să se poată înfiinţa într-o singură zi, iar întreprinderile noi nu ar trebui să plătească nimic, pentru o perioadă de trei ani, în afara impozitului pe venit.

'Sistemul actual juridic românesc funcţionează în mod impenetrabil, prin hotărâri guvernamentale de urgenţă, modificări şi completări de lege. Antreprenorii au nevoie de legi care îi servesc, care nu sunt concepute după ideologii vechi şi la care se pot adapta uşor. Revendicările UDMR au ca obiectiv simplificarea administrării întreprinderilor. Antreprenorii începători adeseori sunt speriaţi de sistemul birocratic, în timp ce ţinta ar trebui să fie ca oamenii să aibă posibilitatea de a înfiinţa o întreprindere într-o singură zi, fără să alerge la diferite agenţii pentru ştampile. Ar fi important ca întreprinderile noi să nu trebuiască să plătească nimic în afara impozitului pe venit în primii trei ani. Guvernul trebuie să recunoască că astfel de măsuri ar duce la redresarea economică a ţării', se arată în comunicatul deputatului Korodi Attila.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close