Deputat UNPR, acuzat de luare de mită. DNA cere aviz pentru arestarea preventivă a lui Titi Holban

de M.Z.    |    24 Iun 2014   •   14:10
Deputat UNPR, acuzat de luare de mită. DNA cere aviz pentru arestarea preventivă a lui Titi Holban Foto: captura Antena 3
Update 14.10 - Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi luat 10.000 de euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată după un control al Direcţiei Antifraudă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie.
 
"Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale faţă de suspect şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că în luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi, deputat în Parlamentul României, a promis unui denunţător, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv în două tranşe, că va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca acesta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie", arată procurorii anticorupţie.
 
Potrivit DNA, cercetarea în libertate a deputatului Titi Holban ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni, având în vedere poziţia acestuia şi natura faptelor de care este acuzat.

Anterior, DNA a anunţat că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputatul Titi Holban, pentru trafic de influenţă.
 
Procurorii i-au adus luni la cunoştinţă deputatului Titi Holban calitatea procesuală şi acuzaţiile.
 
Deputatul UNPR Titi Holban a fost dus luni la DNA cu mandat de aducere şi a plecat în jurul orei 23.15. El a declarat, la ieşirea de la DNA, că va face publice, în zilele următoare, detalii despre acest caz.
 
Titi Holban se află la al doilea mandat în Parlament. El a fost membru PNL până în martie 2014, când s-a mutat la UNPR. 

________________________________________


Ştirea iniţială 09.34

Deputatul UNPR Titi Holban a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de luare de mită. 

Parlamentarul este acuzat că ar fi cerut şi primit mii de euro de la persoane cărora le promitea că va interveni pentru ca acestea să nu fie amendate de ANAF. 

Procurorii spun că Holban a primit 5.000, respectiv 10.000 de euro de la două persoane.

Ulterior, deputatul UNPR le spunea persoanelor respective că a amânat intervenţia la cunoştinţele sale de la Fisc.

ExitPOLL
Parteneri
x close