Antena 3 CNN Actualitate Deputaţii, chemaţi de urgenţă din vacanţă de şeful Camerei Deputaţilor. Liviu Dragnea: „Pentru a ajuta Guvernul, suntem în sesiune extraordinară până la 31 ianuarie”

Deputaţii, chemaţi de urgenţă din vacanţă de şeful Camerei Deputaţilor. Liviu Dragnea: „Pentru a ajuta Guvernul, suntem în sesiune extraordinară până la 31 ianuarie”

Deputaţii, chemaţi de urgenţă din vacanţă de şeful Camerei Deputaţilor. Liviu Dragnea: „Pentru a ajuta Guvernul, suntem în sesiune extraordinară până la 31 ianuarie”
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Ian 2017   •   17:29

Update: Liviu Dragnea: Am avut un Birou permanent al Camerei Deputaţilor, convocat cu un scop precis şi anume convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară pentru a da posiblitatea Guvernului României să lucreze. PNL a atacat la CCR legea de abilitare a Guvernului de emite ordonanţe, adică de a putea lucra în perioada vacanţei parlamentare. Pentru a scoate Guvernul din această situaţie, de astăzi Camera Deputaţilor a intrat în sesiune extraordinară, deci practic este la lucru până la 31 ianuarie, la 1 februarie va începe sesiunea normală. De asemenea, am hotărat pe lângă proiectele de legi să mai fie dezbătute în comisii, trei ordonanţe. Cele două prin care se reglementează procedura de achiziţie a Cuminţeniei Pământului şi cea de-a treia pentru cum s-a mărit salariile demnitarilor. Voi cere să se revină la salariile de dinainte. Mâine vom avea un birou reunit pentru a repartiza cele două ordonanţe de rectificare bugetară din 2016.

Update: Camera Deputaţilor se află în perioada 9 - 31 ianuarie în sesiune extraordinară, a anunţat, luni, Ioana Bran, secretar al acestui for. Potrivit acesteia, marţi, de la ora 11,30, va avea loc şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei şi Senatului.

Ioana Bran a precizat că vor avea loc activităţi în Comisii, iar proiectele de lege care urmează a fi dezbătute în această sesiune extraordinară vizează două ordonanţe referitoare la ''Cuminţenia Pământului'' şi un proiect de lege privind respingerea OG 14/2015 pentru completarea OG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Camera Deputaţilor se va reuni în plen, luni, pentru adoptarea programului programului propus de Biroul permanent.

Ştire iniţială: Deşi erau anunţaţi că au pauză până-n februarie, chiar la această oră se decide convocarea unei şedinţe de urgenţă a Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea îşi cheamă deputaţii fiindcă PNL a contestat la Curtea Constituţională legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare.

Dacă nu se găseşte o soluţie, PSD acuză că Guvernul este legat la mâini şi nu va putea lua toate măsurile bune pentru oameni pe care le-a promis.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close