Antena 3 CNN Actualitate Deputaţii PDL cer demisii la Educaţie. Ministrul Baba a deschis o anchetă privind problemele de la înscrierea în clasa pregătitoare

Deputaţii PDL cer demisii la Educaţie. Ministrul Baba a deschis o anchetă privind problemele de la înscrierea în clasa pregătitoare

Deputaţii PDL cer demisii la Educaţie. Ministrul Baba a deschis o anchetă privind problemele de la înscrierea în clasa pregătitoare
Sursa foto: Foto: agerpres
05 Mar 2012   •   11:33

Mai mulţi deputaţi PDL i-au cerut ministrului Educaţiei să-i demită de urgenţă pe cei vinovaţi de blocajul apărut în această dimineaţă la înscrierile în clasa pregătitoare. Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a dispus declanşarea unei anchete privind problemele apărute la înscrierea copiilor în clasa I şi clasa zero.

Ministrul a mai spus că luni au avut loc căderi de tensiune succesive. Dacă se va stabili că din acest motiv au apărut problemele, nimeni nu va fi sancţionat. În cazul unei neglijenţe în serviciu, se vor lua măsuri administrative, a adăugat Baba.

Deputaţii PDL din Comisia de învăţământ a Camerei i-au solicitat ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au dus la problemele privind înscrierea în clasa pregătitoare.

"Înscrierea la şcoală în clasa pregătitoare sau în clasa I este o sărbătoare în viaţa fiecărui copil şi nu este permis nimănui să compromită un asemenea eveniment. Înţelegem că ROEDU.NET este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I", se arată într-un comunicat semnat de către deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei, remis Mediafax.



Indiferent de explicaţiile de natură tehnică, situaţia a fost prost gestionată pentru că nu s-a avut în vedere şi o soluţie alternativă.

"Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate. Considerăm că cei care, din incompetenţă sau neimplicare, au prejudiciat înscrierea la şcoală şi ne creează sentimentul că nu pot administra eficient activităţile Ministerului, trebuie să plece", se mai arată în comunicat.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I a început luni şi durează până în 16 martie. La această etapă sunt aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.

Serverul Ministerului a fost blocat în această dimineaţă mai bine de două ore, bulversându-i şi mai tare pe părinţii oricum supăraţi din cauza haosului provocat de clasa pregătitoare



.


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close