Antena 3 CNN Actualitate Deputatul Mircovici: Judecătorul Ştefan Minea, numit ilegal la CCR

Deputatul Mircovici: Judecătorul Ştefan Minea, numit ilegal la CCR

Deputatul Mircovici: Judecătorul Ştefan Minea, numit ilegal la CCR
de S.T.    |    16 Iun 2015   •   20:45

Deputatul Niculae Mircovici a declarat marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că judecătorul Ştefan Minea a fost numit ilegal judecător la CCR.

"Acum câteva zile, după ce am văzut toate dezbaterile, am avut curiozitatea să consult stenogramele din 1 iunie şi din 14 iunie 2010. Am constatat cu surprindere că pe 14 iunie 2010 erau necesare 168 de voturi pentru alegerea domnului Minea ca judecător al Curţii Constituţionale. Erau prezenţi cu anumită forţare 170 de deputaţi, deşi 169 rezultă din stenograme. Din aceşti 170 de deputaţi 2 voturi au fost anulate şi rezultau 168 de voturi, exact câte erau necesare pentru alegerea domnului Minea. Din nefericire, n-au ţinut cont de faptul că a fost un vot împotrivă şi de fapt erau 167 de voturi. Deci nici măcar cu majoritate absolută, cât fusese invocat de doamna preşedintă Anastase, domnul Minea nu a fost ales legal", a spus deputatul.

"Nu pot accepta ideea că dacă toţi suntem egali în faţa legii unii sunt mai egali decât ceilalţi", a mai spus Niculae Mircovici, marţi, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei".

Vă amintim că PSD contestă numirea judecătorului Ştefan Minea la CCR în anul 2010. Social-democraţii cer reluarea votului în cazul lui şi au depus o sesizare la comisia juridică.

Ştefan Minea este autorul eratei lui Traian Băsescu, erată care a schimbat cu 180 de grade decizia CCR din 2 august 2012 şi a adăugat voturile românilor din străinatate la calculul cvorumului referendumului.

Citeşte şi
:

Apel la luciditate al unui profesor de drept. Autorul eratei lui Traian Băsescu - ilegal în CCR!

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei"

×
Subiecte în articol: CCR La Ordinea Zilei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close