Antena 3 CNN Actualitate Deputatul neafiliat Viorel Ionel Blăjuţ a demisionat din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială

Deputatul neafiliat Viorel Ionel Blăjuţ a demisionat din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială

Deputatul neafiliat Viorel Ionel Blăjuţ a demisionat din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială
28 Noi 2016   •   17:04

Deputatul neafiliat Viorel Ionel Blăjuţ a anunţat, luni, că demisionează din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială.

"Vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 28 noiembrie 2016, îmi aduc demisia din Parlamentul României întrucât nu vreau să beneficiez de acea pensie specială, aceasta fiind singura formă legală de a nu beneficia de acest drept. Vă mulţumesc pentru colaborarea acestor 4 ani şi urez succes în continuare noului Parlament", a spus Blăjuţ, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz, preşedinte al Comisiei de statut, a precizat că nu este vorba despre o pensie specială, ci de o indemnizaţie şi, dacă nu face cerere, nu beneficiază de acest drept.

"Vreau să comunic stimatului coleg că aceea nu este o pensie specială, ci o indemnizaţie. Se încasează în cazul în care aţi făcut cerere în acest sens. Deci puteaţi să rămâneţi în Cameră legal până se terminau activităţile Camerei Deputaţilor şi abia după aceea să decideţi dacă cereţi sau nu cereţi. Nu cereţi, nu vă obligă nimeni să o luaţi", i-a transmis Duvăz.

De asemenea, preşedintele Camerei, Florin Iordache, a anunţat demisia deputatului Ion Bogdan Mihăilescu, începând cu data de 11 noiembrie.

Comisia juridică urmează să întocmească proiectele de hotărâre privind vacantarea celor două locuri de deputat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: parlament
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close