Antena 3 Actualitate Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, denunțat la Parchet în dosarul Mineriadei din iunie 1990

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, denunțat la Parchet în dosarul Mineriadei din iunie 1990

15 Mar 2017   •   09:57
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, denunțat la Parchet în dosarul Mineriadei din iunie 1990
Sursa foto: Foto: Agerpres

Asociația 21 decembrie 1989, formată din participanți la Revoluția din 1989, l-a denunțat la Parchetul General pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

„Asociaţia 21 Decembrie 1989 consideră că ameninţările criminale prin folosirea unei arme de război, la care a recurs deputatul de Argeş Mircea-Cristian Rădulescu, au fost generate de cererea Asociaţiei adresată Procurorului General al României, în urmă cu o luna, pentru audierea şi punerea sub acuzare a acestuia în dosarul privind evenimentele din 13-15 Iunie 1990.

În urmă audierii mai multor martori din Piteşti, inclusiv ofiţeri de poliţie, Rădulescu a fost identificat în calitatea să de organizator din partea FSN Argeş, al deplasărilor de forţe politice şi paramilitare care au participat la Bucureşti la represiunea din acele zile asupra manifestanţilor din Piaţă Universităţii – represiune ordonată de Ion Iliescu şi complicii săi din conducerea centrală a Frontului Salvării Naţionale, din Serviciul Român de Informaţii şi din fosta securitate a municipiului Bucureşti reorganizată că serviciu secret al Ministerului de Interne (UM 0215).

Asociaţia 21 Decembrie 1989 nu este surprinsă de starea depresivă a celor care au organizat represiunea criminală atunci când, în sfârşit, procurorii ajung să-i cheme pentru a răspunde în faţă legii şi aşteaptă că un asemenea pericol public să fie tratat corespunzător de Parchet potrivit faptelor, declaraţiilor şi ameninţărilor lor teroriste, pentru care în alte cazuri s-a dispus arestarea preventivă şi ridicarea armelor şi muniţiei”, se arată într-un comunicat al Asociației 21 decembrie 1989.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close