Antena 3 CNN Actualitate Deputatul socialist Philippos Sahinidis a preluat portofoliul Finanţelor din Grecia

Deputatul socialist Philippos Sahinidis a preluat portofoliul Finanţelor din Grecia

Deputatul socialist Philippos Sahinidis a preluat portofoliul Finanţelor din Grecia
Sursa foto: Foto: tmnews.it
21 Mar 2012   •   16:56

Philippos Sahinidis, ministru adjunct de Finanţe şi deputat socialist, a fost numit miercuri în funcţia de ministru în locul lui Evangelos Venizelos, care a plecat pentru a conduce partidul socialist, a anunţat o sursă guvernamentală, citată de AFP.
   
Depunerea jurmământului este prevăzută pentru miercuri după-amiază, a anunţat presa greacă.
   
Responsabil de bugetul ministerului, unde era numărul doi de la sosirea socialiştilor la putere, în octombrie 2009, Sahinidis, un economist în vârstă de 49 de ani, trebuie să asigure continuitatea celui mai important portofoliul al acestei ţări supraîndatorate, în aşteptarea organizării de alegeri anticipate, prevăzute pentru jumătatea lui mai.
   
Predecesorul său, Evangelos Venizelos, a demisionat luni pentru a conduce socialiştii în campania electorală, după ce a negociat cu creditorii privaţi şi publici, UE şi FMI, punerea în aplicare a unui plan de refacere a Greciei după criza datoriilor până în 2015.
   
Sahinidis va trebui să vegheze, până la scrutinul anticipat, la menţinerea austeriţii şi a reformelor, UE şi FMI avertizând asupra oricărei îndepărtări de la angajamentele luate de ţară.
   
Cercetător la Institutul de cercetare al patronatului grec în anii '90, Sahinides a devenit în 2000 consilier al fostului premier socialist Costas Simitis, artizan al intrării Greciei în zona euro.
   
Între 2004 şi 2007, el a lucrat ca expert la Banca Naţională a Greciei (BNG), apoi a revenit în Parlament după alegerea sa în circumscripţia Larissa.
   
El a crescut în acest oraş din centrul Greciei, după ce părinţii lui s-au întors din Canada, unde s-a născut în 1963.
   
El a urmat apoi studiile la Universitatea de Economie din Pireu în anii '80, după care şi-a obţinut doctoratul în economie şi econometrie la Manchester School of Management (UMIST).

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close