Antena 3 CNN Actualitate DNA și procurorii americani, descinderi de amploare la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu

DNA și procurorii americani, descinderi de amploare la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu

Procurorii americani şi cei ai DNA au descins în Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Aceştia au făcut percheziţii într-un dosar de corupție și abuz în serviciu.

DNA și procurorii americani, descinderi de amploare la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    30 Sep 2022   •   13:26

Este vorba despre o anchetă pornită de procurorii DNA de la noi, dar aceștia au și sprijinul autorităților judiciare din SUA, semn că militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu au fost luați în vizor.

De această dată, ar fi vorba despre fapte de corupție și abuz în serviciu.

Mai exact, sursele noastre spun că este vorba despre niște contracte de achiziție atribuite nelegal, iar în cadrul acestor contracte vorbim și despre comisioane acordate.

Nu se știe încă valoarea prejudiciului, cert este că acest dosar a fost deschis de curând și iată că acum se fac cercetări.

De altfel, au fost făcute mai multe percheziții, inclusiv la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

În cursul zilei de ieri, 26 de percheziții au avut loc atât la persoane fizice, cât și la sediile unor societăți comerciale.

Nu este prima oară când baza de la Mihail Kogălniceanu este implicată într-un astfel de scandal. Și anul trecut a fost deschis un dosar în ceea ce privește furtul de motorină de aici, un dosar care vizează un prejudiciu de 2 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: Mihail Kogălniceanu descinderi
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close