Antena 3 CNN Actualitate Descinderi în Bucureşti, Vâlcea şi alte judeţe din ţară, pentru anihilarea unor reţele care făceau fraude pe net

Descinderi în Bucureşti, Vâlcea şi alte judeţe din ţară, pentru anihilarea unor reţele care făceau fraude pe net

Descinderi în Bucureşti, Vâlcea şi alte judeţe din ţară, pentru anihilarea unor reţele care făceau fraude pe net
Sursa foto: hackeri
06 Apr 2010   •   10:13

Peste 100 de percheziţii domiciliare au fost efectuate marţi dimineaţă în Bucureşti, Vâlcea şi alte 12 judeţe din România, pentru anihilarea unei reţele care organiza licitaţii frauduloase pe internet. Peste 300 de ofiţeri de la Crimă Organizată şi 400 de jandarmi coordonaţi de procurorii DIICOT au acţionat pentru destructurarea a trei reţele care se ocupau cu fraude pe internet. Simultan cu acţiunile din România au fost făcute descinderi în Cehia şi în SUA.

70 persoane de persoane au fost reţinute în Râmnicu Vâlcea şi vor fi cercetate de procurorii DIICOT.

Grupările de hackeri acţionau încă din anul 2006 pe teritoriul mai multor ţări, printre care Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada şi Elveţia.

Victimele încercau să cumpere diferite produse de pe internet, însă erau înşelate. Potrivit poliţiştilor, prejudiciul se ridică la peste 800.000 euro
Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis către Antena3.ro, percheziţiile vizează probarea activităţii infracţionale a trei grupări infracţionale organizate, formate din peste 250 de persoane care erau specializate în infracţiuni informatice.

Membri grupării sunt suspectaţi de crearea de site-uri cu aparenţă de originalitate din SUA şi care oferă spre vânzare diverse bunuri. Peste 800 de persoane au căzut victime licitaţiilor fictive pe internet.

Percheziţiile se desfăşoară în Bucureşti, respectiv în număr de 31, în judeţul Vâlcea, 40 de acţiuni, în Alexandria, 12, Timişoara, 4, în localităţile Câmpulung Moldovenesc şi Râmnicu Sărat, câte 2 şi câte una în judeţele Braşov, Constanţa, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Argeş, Prahova şi Dolj.

În acţiunea de despistare a grupului infracţional, autorităţile române colaborează cu cele din S.U.A. şi Cehia. La percheziţiile din ţară participă peste 300 de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi a Brigăziilor de Combatere a Criminalităţii Organizate, peste 70 de poliţişti de la structurile operative şi de la rutieră, precum şi peste 400 de jandarmi. De asemenea, aceştia beneficiază de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DIICOT descinderi hackeri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close